Kolon Hastalığı
Kolon hastalığı, sindirim sisteminde kalın bağırsaktaki bir hastalıktır. Kalın bağırsağın son 20 cm kadar bölümü rektum, sonraki ince bağırsaklara kadar olan kısımda kolon olarak tanımlanır. Rektum ve kolon birleşim yeri ise sigmoid kolon olarak tanımlanır. Kolondan başlayan hastalığa kolon kanseri denir. Bu kolon hastalığıdır. Kolonun iç yüzeyini kaplayan hücrelerde kolon hastalığı gelişir.
Kolon hastalığı belirtileri nelerdir?
En sık görülen belirtileri sürekli ishal ve kabızlık, her zaman normal bir kalınlıkta gelen büyük abdestin incelmesi, anüsten ve büyük abdestten kan gelmesi, büyük abdestte yumurta akı görünümlü salgıdır. Hastalık ilerledikçe karında şişlik ve ağrı oluşmaktadır.
-
Karında şişkinlik, gaz oluşması, krampların olması
Dışkılama alışkanlığının değişmesi
-
Kabızlık ve ishal oluşması
-
Dışkılamanın normalden ince olması
-
Bağırsakların boşaltılamadığı hissinin olması, kolon hastalığı belirtisi olabilir.
Kolon hastalığı teşhisi ve tedavisi nasıl yapılır?
Yukarıda sayılan belirtilerin ortaya çıkması durumunda, hastalara kolonoskopi yapılarak kolon hastalığı teşhis edililir. Erken müdahale ile hastalığın diğer çevre dokulara zarar vermeden, Tıbbi Hacamat, Akupunktur, Doğru Beslenme Yöntem ve Doğal Takviye Gıdalar ile hastalığın tedavisi amaçlanmaktadır.Böylece oluşabilecek herhangi bir kanserin önüne geçilmiş olunur.